fbpx

CSR hos Stensdal er ansvar for den verden, vi lever i.
Fra Storkøbenhavn til Nepal.

Energirenovering er en god investering. Og vi har alle incitamenter til at gøre det.

 

For Stensdal Group er det et mantra, at renovering af eksisterende ejendomme gavner miljøet. Derfor har vi fokus på energirenovering. Hver gang vi overtager en ældre ejendom, ser vi på, hvordan vi kan optimere, så vi reducerer energiforbruget og dermed driftsomkostningerne – til gavn for lejerne, for os og vores grønne regnskaber – og ikke mindst: for miljøet og den verden, vi skal give videre.

Bygninger står for 30 % af verdens energiforbrug. Så når vi renoverer, gør vi en forskel – til gavn for miljøet

 

Konkrete tiltag er fx intelligent lysstyring. Nye lofter i vores ejendomme får LED-belysning, der tændes, dæmpes eller slukkes automatisk takket være sensorer, som registrerer bevægelse eller lyd.

Her er ingen afbrydere, som medarbejderne skal forholde sig til. Ingen behøver tænke på at tænde eller slukke lyset, når de går ind og ud af rum. Det reducerer samtidig energiforbruget, da lysstyringen dæmper lyset i de rum eller zoner, hvor der ikke opholder sig medarbejdere. Hvorfor fx have fuldt blus i et mødelokale, hvor ingen holder møder? Eller i kantinen, hvis det kun er i køkkensektionen, der er medarbejdere størstedelen af dagstimerne?

Det løber alt sammen op i en besparelse. Time for time, dag for dag. Så på årsbasis er intelligent lysstyring med til at slå positivt ud på forbrugsgrafen over lejemålets, og ejendommens, elforbrug. Det siger derfor sig selv, at når forbruget falder, stiger tilfredsheden med vores bæredygtige investering.

At lysstyringen derudover også giver et mere ensartet belysningsniveau, som giver et mere behageligt arbejdsklima og dermed gavner medarbejdertilfredsheden, er en attraktiv sidegevinst. Ikke mindst for vores lejere.

 

Selv blomsterne og bierne synes, at vi er en god udlejer

 

Hos Stensdal Group giver vi gerne naturen en hjælpende hånd ved at tage hånd om biodiversiteten omkring vores ejendomme. Derfor slår vores serviceteam ikke alle græsarealer.

I Klovtofte Erhvervsområde, i Høje-Taastrup, ejer vi en byggegrund på størrelse med tre store fodboldbaner. I stedet for at holde græsset nede, har vi valgt at lade det gro – for at skabe grobund for det vilde liv. Vi byder dermed højt græs og vilde blomster velkommen, så den usprøjtede beplantning kan hjælpe truede, bestøvende bier og sommerfugle med at overleve. Kald det et grønt tiltag for vores fælles fremtid og den klode, som andre skal overtage fra os.

For at omgivelserne ikke bare skal tro, at vi lader stå til (hvilket man med rette kunne, når man ser en vildtvokset byggegrund), har vi valgt at klippe ‘baner’ ind på grunden.

Næsten som en sti i naturen. Et åndehul, der giver god mening. Dette er bare kunstigt skabt i et erhvervsområde i Taastrup. Sådan tænker vi også hos Stensdal Group.

Vi tager også ansvar for byggerier, der giver lys i mørket – i Nepal

 

En dag kom Søren Stensdal hjem fra et møde og fortalte begejstret om den danske fond Human Practice Foundation. Og når man først har tændt lyset i hans øjne, er det svært at slukke igen. Heldigvis.

Derfor har vi hos Stensdal Group valgt at støtte et udvalgt projekt: nemlig opførelsen af en ny Pathivara Basic School, der ligger i landsbyen Bokkhim i det nordøstlige og meget ufremkommelige Nepal. Læs mere om vores støtte til skolen, og Human Practice Foundation.

 

 

Et kig i kælderen afslører alt

 

Selv installationerne i kælderen skal renoveres og tåle at komme frem i dagens lys. Som her, hvor vi afleverede et lejemål i Taastrup. Det kan gøre enhver installatør – og direktør – glad …

Bygninger står for 30 % af verdens energiforbrug.
Det er derfor, vi energioptimerer vores ejendomme.