fbpx

”Hos Stensdal Group får man ikke bare et nej, som med andre udlejere”

Sådan lød det fra Vaillant A/S’ Administrerende Direktør, Per Stryhn, omkring de særlige behov og ønsker man havde til indretningen af deres nye nordiske hovedkontor. Vaillant A/S, som er markedsledende indenfor miljøvenlige, intelligente og energibesparende varmesystemer, flyttede i februar 2022 ind i Stensdal Groups lokaler i flerbrugerejendommen på Dybendalsvænget 3 i Taastrup. Visionen for de 1.047 kvm er ikke til at tage fejl af: Medarbejdertrivslen er omdrejningspunktet i lokalerne. Den særlige indretning og atmosfære i lokalerne er skabt med hjælp fra den kreative designvirksomhed Ambiente. Lokalerne på Dybendalsvænget var samtidig et godt match med Vaillants ambition om at skabe et mere uformelt arbejdsmiljø, der bringer kollegaerne tættere sammen. Samtidig bidrager faciliteter som fitnessrum, kantinegastronomi, og el-ladestandere til at højne medarbejdertrivslen og den grønne dagsorden hos Vaillant. 

 

Det hyggelige køkkenalrum med plads til sidde.

Efter 30 år i de samme lokaler var tiden inde til fornyelse, og at gøre op med den klassiske tankegang omkring traditionel kontorindretning, som de fleste af os kender til: Siloindretning, enkeltmandskontorer, og medarbejdere spredt over flere etager. Det satte, ifølge Per Stryhn, en stopper for det ideelle workflow og miljø, som man ønskede sig af det nye nordiske hovedkontor. 

Det rette arbejdsmiljø kan rykke selv den mest skeptiske medarbejder

Det er modigt at skabe forandring, og at gøre op med et arbejdsmiljø, som har præget en virksomhed i tre årtier. Hos Vaillant A/S blev man også mødt af en anelse skepsis blandt medarbejderne. Per Stryhn forklarer: 

Vores medarbejdere havde længe været vant til at sidde enten alene på kontor eller med kun én anden, så der var lidt modstand i starten. Både på grund af, hvordan de nu skulle kunne arbejde i fred og ro, men også fordi vores gamle kontorer lå i Karlslunde, hvor mange bor i nærheden. Der er dog ingen, der kunne tænke sig at skifte tilbage igen, så vi har heldigvis i samarbejde med Stensdal Group og Ambiente lykkedes med at skabe det helt rette arbejdsmiljø.

 

 

 

Beliggenheden skal imødese et bredt behov

Trods mange Vaillant medarbejdere har bopæl tættere på de gamle lokaler i Karlslunde, så var man ifølge Per Stryhn i Vaillant ikke i tvivl om, hvor det nye nordiske hovedkontor skulle ligge: 

Vi går meget op i at skabe det bedst mulige arbejdsmiljø for vores nuværende medarbejdere. Vi ønsker dog også at kunne tiltrække nye medarbejdere, hvilket er nødvendigt i takt med, at vi vækster. Det er derfor et stort trækplaster, at vores nye lokaler ligger i Taastrup, tættere på København og med bedre offentlige transportmuligheder. 

 

Gamle Vaillant reklamer er fint indrammet på væggene.

Flere steder på kontoret ses hele Vaillants historie i gamle og nye reklamer

Det kreative og inspirerende arbejdsrum

Selvom beliggenheden spiller en vigtig rolle, når det kommer til at tiltrække nye medarbejdere, så er det tilsvarende vigtigt at indrette et helt særligt kontormiljø, hvor medarbejderne føler sig hjemme. Det gavner trivslen, kreativiteten, og produktiviteten. 

De nye lokaler er sat i stand efter den særlige Stensdal Stil, som kendetegnes ved blandt andet et bæredygtigt materialevalg, og hvor der ikke er gået på kompromis med kvaliteten. Samtidig er de nye lokaler indrettet i samarbejde med de dygtige designere fra virksomheden Ambiente. Her er der skabt et enormt attraktivt arbejdsrum, som fremhæver Vaillant’s værdier, hygge og fællesskab, og samtidig med plads til den enkelte. Man fornemmer det tydeligt, så snart man træder ind ad døren, hvor man på samme måde som i ens eget hjem, træder ind i en hyggelig entre og direkte ind i husets hjerterum, nemlig et stort køkkenalrum. Her er der plads til en god kop kaffe og en hyggelig sludder med kollegaerne eller kunderne. Selve kontordelen er et sandt mesterværk. Her har vi i Stensdal Group naturligvis lyttet til Vaillant’s ønsker, og i samspil med Ambiente’s kreativitet, er der skabt et rum, der kan det hele. Trænger man til ro og fordybelse væk fra storrumskontoret, så er der skabt en god blanding af kontorer, mødelokaler, samtalerum og meget mere i midten af det store rum. Her er der sat særligt fokus på diversiteten af de forskellige rum, så der både er plads til det kreative og innovative møde, onlinemødet, én-til-én mødet, eller blot at socialisere sig med sine kollegaer. 

På venstre side ses arbejdspladserne, og på højre side findes de mindre rum Kreativ løsning på akustikplader Et showroom med flere funktioner

Hvor showroomet førhen var at finde i kælderen i Vaillant’s gamle lokaler, så har det nu været muligt at integrere det på samme etage lige ved siden af entreen og det store køkkenalrum. Showroomet skal fungere som et slags fristelsesrum og udstillingsvindue, hvor kunder kan opleve produktporteføljen af varmepumper og andre energibesparende varmesystemer. Samtidig er der til showroomet et tilstødende undervisningslokale, hvor installatører og serviceteknikere fra hele norden kan modtage undervisning og træning i produkterne. For Vaillant var det en vigtig del af indretningsprocessen, at samtlige medarbejdere har et godt kendskab til produktprogrammet, så det ikke ’bare’ er et varenummer. Det er samtidig med til at skabe en tættere relation mellem medarbejderne og Vaillant’s produkter og værdier. 

Vaillant A/S og Stensdal Group – et godt match

Hos Stensdal Group er den særlige Stensdal Stil et særligt kendetegn, når vi giver ejendomme nyt liv. Vi lytter til lejernes behov og ønsker, vi har øje for detaljen, og vi mener god kvalitet og bæredygtigt materialevalg er en investering, der bidrager positivt til det gode arbejdsmiljø, og de grønne regnskaber. En tilgang, der er helt i tråd med Vaillant’s bæredygtighedsindsats, hvis man spørger Per Stryhn:

Hos Vaillant går vi meget op i den grønne omstilling, og under Vaillant Group er vi en del af bæredygtighedsprogrammet SEEDS. Vi har blandt andet indført, at alle nyindkøbte biler skal være el-biler. Da vi efterspurgte ladestandere, var Stensdal Group enormt proaktive og fik det til at ske. På den måde er vi på bølgelængde med hinanden og begge har et grønt mindset. 

Vi er i Stensdal Group stolte af, både at have bidraget til Vaillant’s nye rammer og visioner for det nye nordiske hovedkontor, samt at have lejere med en stærk grøn profil. 

Om Vaillant A/S:

Vaillant A/S har siden 1961 sørget for at finde de bedste opvarmningsløsninger både til private og erhverv, og er en af de førende inden for innovativ opvarmnings- og varmtvandsproduktion. De tilbyder miljøvenlige, intelligente og energibesparende varmesystemer, og deres produktprogram består af fremtidssikrede og supereffektive varmeløsninger. Vaillant A/S er et datterselskab af Vaillant Group, som er beliggende i Remscheid, Tyskland. Vaillant Group har i mere end 147 år været markedsledende inden for opvarmnings- og ventilationsteknologi. Læs mere om Vaillant A/S her.