fbpx

Indstillet til RenoverPrisen 2020

Denne Stensdal-ejendom, på Mårkærvej i Høje-Taastrup, er indstillet til RenoverPrisen, som hylder Danmarks bedste renoveringsprojekter.

Realdania og Grundejernes Investeringsfond stiftede i 2013 prisen for at anerkende renoveringsprojekter, der er med til at vise vejen for, hvordan vi bedst løser den store samfundsmæssige opgave, det er at få opdateret den eksisterende bygningsmasse i Danmark.

Fra nedrivningsegnet til erhvervsområdets flotteste ejendom


Da vi erhvervede ejendommen, var alle enige om, at den var nedrivningsegnet. Nedslidt, trist og tom i mere end 10 år, hvor den havde stået ubenyttet hen. Hul i taget. Rådne vinduer. Minimal isolering. Monoton og kedelig arkitektur. Der var stort set intet godt at sige.

Og dog.

For en analyse viste, at den grundlæggende betonkonstruktion var solid og ville kunne genanvendes. Dermed opstod tanken om at renovere og forvandle den på alle måder ‘sorte plet’ på kvarteret – til kvarteres flotteste ejendom. Derfor besluttede vi at droppe nedrivningen og i stedet starte forfra – med en bæredygtig renovering med fokus på genanvendelse, ærlige og langtidsholdbare materialer, efterisolering i høj standard og brug af elementer fra den oprindelige betonkonstruktion.

 

Det er ejendommens ene bygning, der er indstillet. Den blev i maj 2019 taget i brug af ALSO Danmark A/S, der flyttede alle medarbejdere fra en ejendom kun 100 meter væk – og fik det lige, som de ville have det med Stensdal-stilen.

Lejemålet er i maj 2020 vært for Høje-Taastrup Erhvervsforums årlige morgenmøde med borgmester Michael Ziegler.

Der er stadig ledige lejemål i ejendommen. Se mere her.

10. marts 2020.