For en analyse viste, at den grundlæggende betonkonstruktion var solid og ville kunne genanvendes. Dermed opstod tanken om at renovere og forvandle den på alle måder ‘sorte plet’ på kvarteret – til kvarteres flotteste ejendom. Derfor besluttede vi at droppe nedrivningen og i stedet starte forfra – med en bæredygtig renovering med fokus på genanvendelse, ærlige og langtidsholdbare materialer, efterisolering i høj standard og brug af elementer fra den oprindelige betonkonstruktion.
Det er ejendommens ene bygning, der er indstillet. Den blev i maj 2019 taget i brug af ALSO Danmark A/S, der flyttede alle medarbejdere fra en ejendom kun 100 meter væk – og fik det lige, som de ville have det med Stensdal-stilen.
Der er stadig ledige lejemål i ejendommen. Se mere her.
Denne Stensdal-ejendom, på Mårkærvej i Høje-Taastrup, er indstillet til RenoverPrisen, som hylder Danmarks bedste renoveringsprojekter.
Realdania og Grundejernes Investeringsfond stiftede i 2013 prisen for at anerkende renoveringsprojekter, der er med til at vise vejen for, hvordan vi bedst løser den store samfundsmæssige opgave, det er at få opdateret den eksisterende bygningsmasse i Danmark.
Fra nedrivningsegnet til erhvervsområdets flotteste ejendom
Da vi erhvervede ejendommen, var alle enige om, at den var nedrivningsegnet. Nedslidt, trist og tom i mere end 10 år, hvor den havde stået ubenyttet hen. Hul i taget. Rådne vinduer. Minimal isolering. Monoton og kedelig arkitektur. Der var stort set intet godt at sige.
Og dog.