fbpx

CSR: Sommeropdatering fra Pathiavara Basic School i Nepal

I 2020 støttede vi Human Practice Foundation ved at finansiere opførelsen af Pathiavara Basic School i den lille landsby Bokkhim i Taplejung distriktet i Nepal. En jordskælvssikret skole, som efter færdiggørelsen desværre blev hårdt ramt af komplet udgangsforbud grundet COVID19. Men siden marts i år har skolerne i Nepal igen været åbnet op. Godt nyt for de mange elever, og ikke mindst Human Practice  Foundation og deres lokale team. De har igen mulighed for fysisk tilstedeværelse og fortsætte deres mange vigtige projekter. Læs seneste nyt om, hvordan det går med skolen og de dygtige elever. 

Sommeropdatering fra vores skoleprojekt i Nepal - Human Practice Foundation 2022

Tilbage til normal

I Nepal er COVID19 situationen nu under fuld kontrol og befolkningen er igen vendt tilbage til deres normale liv.

For Human Practice Foundation har det betydet, at deres lokale team igen kan befærde sig rundt i Nepal som hidtil og implementere de mange planlagte sociale skoleprojekter. Det inkluderer blandt andet opførelsen af 9 nye skoler i Taplejung, samt udrulningen og udvidelsen af deres uddannelsesprogram. På trods af regnsæsonen er på sit højeste, så har Taplejung heldigvis ikke været hårdt ramt af jordskred og oversvømmelser. Som følge de mange nedlukninger under corona pandemien har skolen kæmpet med, at mange børn er droppet ud af skolen. Derfor har det lokale team påbegyndt en kampagne, hvor forældrene besøges med henblik på at få børnene meldt ind i skolen igen. I maj måned startede et nyt skoleår, og forud for de større elevers eksamener, har der været afholdt afhjælpende undervisningsprogrammer.

Indsats har båret frugt

Resultatet af indsatsen har resulteret i, at den faglige viden og engelskkundskaberne blandt eleverne er forbedret. Ligeledes er der væsentligt færre elever, som dropper ud af skolen. Fantastisk! Nu planlægger Human Practice Foundation, at tilbyde undervisning til lærere og forældre for at styrke deres faglige kapacitet, og har ligeledes igangsat et IT-akademi, som giver elever mulighed for at uddanne sig indenfor grafisk design. Vi er i Stensdal Group enormt glade for, at undervisningen på skolen i Nepal atter skrider fremad, og særligt er vi stolte af, at have bidraget til opførelsen af skolen i Nepal, som bidrager til et sikkert, socialt, og effektivt læringsmiljø for en masse unge mennesker. Nu og fremadrettet.

God sommer fra Pathiavara Basic School i Nepal
God sommer fra eleverne på Pathiavara Basic School i Nepal.
Deltagende elever i afhjælpende undervisning.
Deltagende elever modtager her afhjælpende undervisning, så de er bedre stillet til eksamen.

 

 

 

 

 

 

 

Om Pathivara Basic School

Den gamle skole i landsbyen Bokkhim var i meget dårlig stand, og blev i 2015 ramt af jordskælv, som forringede undervisningsforholdene. Den nye skole derimod er jordskælvssikret, moderne og med flere faciliteter end tidligere:

  • Skolen indeholder 8 klasseværelser til de ca. 200 elever
  • Skolen gav under opførelsen beskæftigelse til ca. 60 mennesker
  • 8 lærere er ansat
  • Skolen har toilet, som giver eleverne bedre og mere hygiejniske sanitære forhold. Noget som tidligere har været en mangel og medførte fravær blandt særligt pigerne på skolen

Læs mere om vores involvering og støtten af HPF her.

Skolen som Stensdal Group har finansieret opførelsen af
Pathivara Basic School mens den stadig var under opførelse.
Den færdige skole i Nepal som Stensdal Group har finansieret opførelsen af
Glade elever udenfor den nye skole i landsbyen Bokkhim i Nepal.