fbpx

Stensdal Group køber sig ind i Ghrelin Gourmet Restaurant i Århus Ø

Stensdal Group har købt sig ind i den århusianske gourmetrestaurant Ghrelin, der tidligere i år var nomineret i kategorien “Årets nye restaurant” af White Guide. Restauranten ligger i stueetagen af Z-Huset i den ny bydel Århus Ø ved Århus Havn.

Med investeringen ejer Stensdal Group nu Ghrelin sammen med medstifter Jonas Langhoff og kokkene Anders Kuk Kristensen og Nicklas Friis Nielsen.

Om investeringen i endnu en gourmetrestaurant siger Søren Stensdal:

“Selv om der er tale om en vis grad af con amore fra min side, ser jeg også partnerskabet i Ghrelin som en investering. Vi ser jo, at flere gourmetrestauranter herhjemme har knækket koden til at drive virksomhed, og det er med de forventninger, Stensdal Group går ind som investor”.

“Med Stensdal Group ombord understreger vi, at vi virkelig har ambitioner på Ghrelins vegne”

Ghrelin har fået overvældende positiv modtagelse siden åbningen for et år siden. Kokkeduoen Anders Kuk Kristensen og Nicklas Friis Nielsen har ansvaret for det høje niveau, der gør gourmet til en helhedsoplevelse for de kun 24 pladser, der er i den intime restaurant.

Placeringen i det nye Århus Ø, hvor der er fokus på kvalitet, design og arkitektur, er valgt med omhu. Her er kvalitetsbevidste borgere og gæster og et nyt, internationalt lokalmiljø med et åbent mindset, og Ghrelin er fra start blevet en naturlig del af miljøet.

“Med Stensdal Group ombord understreger vi, at vi virkelig har ambitioner på Ghrelins vegne. Søren Stensdals baggrund, erfaring og netværk kan være med til at skubbe os til ‘next level’, og jeg glæder mig over, at vi har fået mulighed for at udvikle vores i forvejen spændende samarbejde yderligere”, siger Jonas Langhoff.

Ghrelin var en af de kun tre nominerede til “Årets nye restaurant” af White Guide. Prisen gik dog til Frank i København.

Stensdal Group ejer i forvejen den ikoniske ejendom Ebeltoft Strand ned til Ebeltoft Vig, tegnet af Friis & Moltke, og er partner i Langhoff & Juul Boutique Hotel og Restaurant, der åbnede i komplekset i april 2019. Her er Jonas Langhoff ligeledes den anden partner.

Det fælles ejerskab af nu to gourmetsteder i Århus og Ebeltoft spirer og bobler, og der er allerede planlagt en pop-up-version af Ghrelin i sommerlandet i 2020.

Investeringerne i gourmetsegmentet er helt i tråd med Søren Stensdals personlige interesse for gastronomi og vin, som tidligere førte til ejerskabet af M/S Amerika ved Langelinie, ligesom Stensdal Group også har mindre ejerandele i Kadeau-restauranterne i København og på Bornholm.

Se mere om Ghrelin på ghrelin.dk

11. november 2019.