fbpx

Stensdal Group opfører arkitekttegnet nybyggeri i klassisk erhvervsområde på Vestegnen

I Klovtofte Erhvervsområde, bedst kendt som kvarteret ved IKEA i Taastrup, opfører Stensdal Group 6.322 m² arkitekttegnet projekt med administration, lager/produktion og varegård. Det er Århusarkitekterne ARDESS, der bl.a. tegnede Årets Kontorbyggeri 2020 for Ambiente i Skanderborg, der har tegnet ejendommen.

“Det er på alle måder nyt og stort for os, eftersom det er første gang, vi opfører nybyggeri til kontor og lager i den skala”, fortæller Søren Stensdal om projektejendommen Dybendalsvænget 3 i Taastrup. Byggegrunden på 12.887 m² bliver i løbet af det kommende år bebygget med et innovativt, arkitekttegnet og biodiversitetsorienteret byggeri tegnet af ARDESS for Stensdal Group. Et byggeri, som Stensdal Group nu leder efter en kommende lejer til.

ARDESS har tegnet projektet for Stensdal Group. I alt 6.322 m² på Dybendalsvænget i Taastrup.

Første erhvervsbyggeri øst for Storebælt for Aarhusarkitekterne ARDESS
“Grundtanken med huset er at skabe en atmosfærefuld helhed – et domicil, som i sin balance mellem rå og forfinede detaljer danner et unikt dna og ramme om sine brugere. Råheden opstår gennem ærlige løsninger, og atmosfæren skabes med en meget bevidst brug af materialer, dagslys, rumlige kvaliteter samt interiør. En helhed, der balancerer mellem lager, kontor og villastemning – noget unikt som domicil”, siger Sebastian Schroers, CEO og Arkitekt, MAA hos ARDESS. Det er arkitekternes første erhvervsbyggeri øst for Storebælt. Tidligere i 2020 vandt tegnestuen prisen for Årets Kontorbyggeri 2020 for Ambiente i Skanderborg.

6.322 m² med indbygget biodiversitet
Den kommende lejer kan fra start krydse ‘bæredygtighed’ af på kravsspecifikationen. Ejendommen opføres nemlig på en af Stensdal Groups udvalgte arealer, der er officiel “Sommerfuglepartner” med Danmarks Naturfredningsforening. Byggegrunden har i næsten to år været en aktiv del af Stensdal Groups strategi om at bidrage positivt til bedre biodiversitet, og er netop blevet officiel “Sommerfuglepartner-grund” med fokus på at skabe bedre levesteder for sommerfugle og bier. Biodiversiteten er tænkt ind i projektet og arkitekturen og vil således opleves som “vild med vilje”, når ejendommen er indflytningsklar.

Attraktiv byggegrund i stort set udbygget erhvervsområde
Klovtofte Erhvervsområde ligger mellem Roskildevej og Holbækmotorvejen – populært sagt “ved IKEA i Taastrup”. Området bærer præg af klassiske erhvervsbyggerier fra sen 60’erne og 70’erne, typisk med store arealer til lager og logistik. Stensdal Group ejer i forvejen ejendommen Mårkærvej 2, med 9.350 m² bygninger, og ejendommen Dybendalsvænget 3, nabobygningen til byggegrunden, på 13.500 m².

“Som med mange andre af vores ejendomme i Ring 3 og Ring 4-områder, er infrastrukturen en vigtig og afgørende faktor ift. placering og tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft. Vi glæder os til at indgå i dialog med interesserede virksomheder og ikke mindst til at skabe områdets flotteste lejemål”, lyder det fra Projektudviklingschef i Stensdal Group, Lars Vestergaard Olsen.

Se mere om projektet på ejendomssiden på stensdal.dk

12. november 2020.