Nyt udviklingsprojekt med Home.Earth og Neighborhood Lab om selvorganiserede beboerfællesskaber


Hvordan opbygges robuste og regenerative fællesskaber i nye og eksisterende boligområder? ‘Fællesskab’ har ikke tidligere været indarbejdet som en fast del af vores boligkoncept. Derfor skal det nye udviklingsprojekt og samarbejde bane vej for, at spørgsmålet vil blive besvaret, så stærke beboerfællesskaber kan opbygges.

I et nyt og spændende udviklingsprojekt i samarbejde med Home.Earth og Neighborhood Lab, skal vi i fællesskab undersøge eksisterende boligområder, herunder vores boligområde Ammendrup Park i Helsinge. Projektet sker med støtte fra Rambøll Foundation.

Vi har alle set en global tendens med at tilknytte communitymanagere til boligbyggerier for at booste beboernes trivsel og øge ejendommens økonomiske værdi gennem fælles aktiviteter og services. På kort sigt kan det skabe et stærkt sammenhold og forbedre livskvaliteten, men på lang sigt er der en risiko for, at beboerne bliver for afhængige af community-managere, hvilket kan svække deres engagement, reducere ansvarsfølelsen og hæmme udviklingen af et naturligt naboskab.

Med projektet vil vi udvikle et mere bæredygtigt alternativ til at opbygge fællesskaber, hvor lokal kapacitet forankres hos beboerne. På baggrund af projektet vil vi udarbejde en metode til selvorganiserede beboerfællesskaber og publicere en guide, som både professionelle aktører og private boligforeninger kan få gavn af. Metoden vil blive udviklet og afprøvet gennem to konkrete casestudier i Helsinge (164 boliger, Stensdal Group A/S) og Nærheden (158 boliger, Home.earth). Project Manager i Stensdal Group, Betina Nørby Steinbock forklarer om relevansen af udviklingsprojektet:

Herfra skal der lyde en stor tak til ekspertgruppen, som skal følge projektet og består af Rebecca Dillon-Robinson, Dominic Packer, Tina Gudrun Jensen, Jesse Shapins, og i samme ombæring stort tak til Rambøll Foundation for at støtte projektet.

Vi glæder os til at dele mere undervejs!