fbpx

Lyset tænder og slukker automatisk, så ingen skal røre kontakter

Ændrede krav til bygninger

 

Covid-19 og Coronakrisen har uden tvivl sat sine spor i måden, vi arbejder og lever på. Måske ikke for altid, men i hvert fald som et nyt fokusområde, som alle forholder sig til pr. automatik. Og netop automatik er et af kodeordene for, hvordan arbejdspladsen kan blive berøringsfri i flere af de funktioner, som vi hidtil har anset for ufarlige.

Den største ændring bliver måden, vi tænker kontorindretning på

 

Hvordan kan bygninger og lokaler hjælpe med til at mindske spredningen? Ikke bare af Covid-19, men også fremtidige epidemier og pandemier? Det ser vi allerede eksempler på i både indretning og på overflader. Fra afstandslabels på gulv og plexiglasafskærmning i butikker til engangsdækkeservietter på skriveborde, ensretning i gangarealer og mødelokaler m.m.

Et kig verden rundt viser innovative løsninger til et akut opstået hverdagsproblem: hvordan kan vi arbejde sammen uden at udgøre en fare for hinanden.

Se fx Cushman & Wakefields bud på et 6 Feet Office her.

Lyset tænder selv, og kaffen styrer du via mobilen

 

Håndfri teknologi er kommet for at blive – og vil uden tvivl blive endnu mere udbredt. I dag indretter vi størstedelen af vores lejemål med nye lofter, der har intelligent styring af LED-spots. Lyset tændes, dæmpes eller slukkes automatisk takket være sensorer i loftet, som registrerer bevægelse eller lyd. Her er ingen afbrydere, som skal røres – nogensinde. Vi har arbejdet med denne løsning i flere år og kan se, at den virkelig kommer til sin ret i tider som disse.

Social distance på kontoret, hvor vi stadig mødes (når vi altså ikke arbejder hjemme)

 

Én ting er sikkert: hvor flere ledere før udviste stor skepsis omkring effektiviteten fra hjemmearbejdspladser, ser vi allerede nu en ændring i holdningen til hjemmearbejde. Det virker. Effektiviteten og produktiviteten er ikke faldet, teknologien har bevist sin værd og mange brancher er spolet flere år frem takket være diverse samarbejdsplatforme. Alle kan se hinanden i Teams, Zoom, Skype osv. Videokonferenceudstyr hænger nu i ethvert mødelokale, og der er investeret i nyt udstyr, så hjemmekontorene også fungerer.

Men når vi så alligevel har værdi i at mødes på kontoret, for at arbejde sammen, gælder det om at finde måder at holde social distance – og indføre nye sikkerhedstiltag. Som et nyt krav på linje med basale behov pr. medarbejder. Uden tvivl en del af indretnings-DNA’en, måske ikke for altid, men i hvert fald i mange år fra nu.

De basale behov kan være

  • Afstand mellem borde og anderledes seating
  • Flere i egne kontorer
  • Færre mennesker i et mødelokale
  • Automatisering i form af håndfri teknologi, stemmestyring m.m.
  • Ventilation med filtre
  • Kraftigere og hyppigere rengøring

Vi leverer de rå lokaler i Stensdal-stilen – klar til at indrette præcis, som du ønsker

 

Når du lejer et nyindrettet lejemål hos os, får du de rå rammer – med den grundlæggende Stensdal-stil. Derefter hjælper vi gerne med – sammen med partnere – at foreslå den endelige indretning, så I kan få de bedste løsninger til det ‘infektionsbekæmpende” arbejdsmiljø. Vi har gode samarbejder med indretningsarkitekter og leverandører af intelligente løsninger til alt fra betjening af lys til print og kaffe og tager de nye krav og ønsker alvorligt. For vores allesammens skyld.

Med intelligent lysstyring slipper du for at røre kontakter. Lyset tændes, dæmpes og slukkes automatisk.