fbpx

Vi tager også ansvar for byggerier, der giver lys i mørket

Vi har sponsoreret opførelsen af en ny skole i Nepal

Målet var at give børnene en jordskælvssikret skolebygning

Gør en forskel - dér, hvor det betyder mere

På trods af monsun, kom væggene op i oktober 2019

Den nye Pathivara Basic School stod færdig i april 2020

... men er pt. desværre lukket pga. Corona

Stensdal Group har sponsoreret opførelsen af Pathivara Basic School i Nepal

En dag kom Søren Stensdal hjem fra et møde og fortalte begejstret om den danske fond Human Practice Foundation. Og når man først har tændt lyset i hans øjne, er det svært at slukke igen. Heldigvis.

Derfor har vi hos Stensdal Group valgt at støtte et udvalgt projekt: nemlig opførelsen af en ny Pathivara Basic School, der ligger i landsbyen Bokkhim i det nordøstlige og meget ufremkommelige Nepal. Området er faktisk så svært tilgængeligt, at det tager ca. to timer at vandre op ad bjerget – fra den nærliggende vej.

 

 

I landsbyen bor der ca. 420 mennesker, der lever af landbruget og stort set ingen indkomst har. De producerer nemlig lige akkurat nok til at kunne leve – uden at kunne sælge og gøre det til en levevej. Uddannelsesniveauet er lavt og dermed er landsbyens vej ud af fattigdom meget begrænset. Derfor er en ny, moderne skole essentielt for det lille samfund. Det er vi glade for at medvirke til – ved at betale for hele opførelsen. Den gamle skole er i meget dårlig stand og var i 2015 ramt af et jordskælv, der har gjort forholdene sølle og svære at undervise i.

Ved at opføre en jordskælvssikret skole vil eleverne få langt bedre forhold og ikke risikere, at skolen falder sammen ved førstkommende jordskælv. For der vil ganske sikkert komme flere. Fra den særlig ”foundation stone” nedlægges ved en ceremoni går der ca. 10 måneder, før skolen er klar til at tage imod elever og lærere. Der bliver 8 klasseværelser til de ca. 200 elever. Ud over, at der bliver beskæftigelse til ca. 60 i byggeperioden, vil skolen også sikre arbejde til mange af de lokale. Der skal ansættes syv lokale lærere, laves mad til børnene osv. Målet er, at de lokale inddrages i så høj grad som muligt, så de tager ejerskab og får skabt økonomisk uafhængighed af os som sponsor. Når skolen er færdig, vil ca 200 elever få en uddannelse, som giver dem større chance for at få et bedre liv.

Skolen er færdig, men pga. Coronavirus har mange af børnenes forældre trukket dem ud af skolen og i arbejde, men teamet i Nepal gør deres bedste for at få så mange af børnene som muligt i skole igen.

I starten af april modtog vi besked om, at skolebyggeriet var færdiggjort. 

Blandt de nye faciliteter på den jordskælvssikrede skole, er et toilet, som giver eleverne bedre og mere hygiejniske sanitære faciliteter; noget, der er særligt vigtigt for pigerne, der under deres menstruation har tendens til at blive væk fra skole. Med de nye forhold, håber vi meget på at kunne ændre dette og sikre en lavere fraværsrate.

Vi håber, at tiderne snart bliver bedre. Men indtil da er vi glade for, at skolen er færdig. Forhåbentlig bliver der mulighed for, at Søren Stensdal senere på året kan besøge skolen og markere overdragelsen officielt.

Følg med på sociale medier som #pathivarabasicschool og husk at besøge Human Practice Foundations hjemmeside.

Ved at opføre en jordskælvssikret skole vil eleverne få langt bedre forhold og ikke risikere, at skolen falder sammen ved førstkommende jordskælv.