Slut med oksekød til frokost

12. oktober 2023

Jeps, den er god nok. Det er efterhånden kendt blandt de fleste, at oksekød ikke er det allermest klimavenlige, vi kan indtage. Det blev der sat tyk streg under i august måned, hvor en rapport fra CONCITO understregede, at det oksekød vi spiser i hjemmet og i landets kantiner alene, står for 55% af de drivhusgasudledninger, der kommer fra vores fødevarer. 

Selvom vi udmærket godt er klar over, at vores beslutning om at droppe serveringen af oksekød i vores frokostordning her på kontoret ikke er der, hvor vi som ejendomsvirksomhed gør den største klimamæssige forskel, så ønsker vi at sætte ind på flere forskellige områder. Samtidig er vi af den overbevisning, at vi forhåbentlig er en af mange flere arbejdspladser, som vælger at skære ned eller helt at droppe forbruget af oksekød til frokostordningen. Dermed kan det rent faktisk bidrage til at nedbringe det enorme klimaaftryk, som oksekød har.

Beslutningen her er en del af vores igangværende fokus på en frokostordning, som er sund og med flere vegetariske dage, samt fokus på at mindske madspild. Den mad vi har til overs fra dagens frokost, kan medarbejderne pakke ned og tage med hjem og nyde med familien.

Læs mere om rapporten via artiklen her:

Artikel