Ammendrup Park, 3200 Helsinge

Ammendrup Park – fra bar mark til nyt boligkvarter i den sydlige del af Helsinge

Parcelhus
Rækkehus
200.000 m²

Om Ammendrup Park

I marts 2020 påbegyndte vi udviklingen af Ammendrup Park på den 200.000 m2 store grund syd for Helsinge. På den kuperede grund omgivet af Nordsjællands smukke natur, og i god afstand til byliv og dagligdagens tilbyd, var ambitionen at skabe en helt ny bydel. En bydel med attraktive lejeboliger i form af i alt 142 rækkehuse, og knap 90 parcelhusgrunde i samarbejde med Huscompagniet. Det skulle ikke tage mere end tre år før vi i sommeren 2023 realiserede det sidste af de 142 rækkehuse, og Ammendrup Park nu var en bydel i drift. Interessen for Helsinges nye bydel har ikke været til at tage fejl af. Knap stod det sidste rækkehus færdig, før vi samtidig kunne melde om fuldt udlejet.

Grundet den store interesse og fortsatte efterspørgsel udvider vi, i samarbejde med HusCompagniet, med foreløbigt 22 dobbelthuse. De forventes at være indflytningsklare i andet kvartal af 2024. Med de nye dobbelthuse vil vi bygge videre på, hvad Ammendrup Park som område allerede kan. Nemlig at tilbyde attraktive etplanshuse til en bred målgruppe i naturskønne omgivelser til en overkommelig pris.

En helstøbt grøn oplevelse

Placeringen kan ikke drømmes smukkere. Et kuperet istidslandskab med fredede diger og udsigt over landskabet så langt øjet rækker. Samtidig er Helsinge by lige om hjørnet og ikke mindst hele det nordsjællandske opland – med nationalpark, kulturhistoriske attraktioner og museer i verdensklasse. Dertil ligger skønne badebyer langs den Nordsjællandske kyst blot 15 minutters kørsel derfra.

Med kuperet terræn og grøn udsigt, så langt øjet rækker, forstår man godt at både børnefamilier, unge og seniorer har vist stor interesse for Ammendrup Park. Her får man både sikker cykelsti til den mest eftertragtede skole i Helsinge, Bjørnehøjskolen, og samtidig et naturrigt område med kig til Pibe Mølle og Arresø i horisonten.

I Ammendrup Park er der gjort plads til insekter og sommerfugle, der får masser af plads til vilde habitater og ynglesteder. Omlægningen af ca. 15.000 m2 areal til øget biodiversitet sker som følge af Stensdal Groups sommerfuglepartnerskab med Danmarks Naturfredningsforening. Det gør Ammendrup Park til en i alle henseender helstøbt, grøn oplevelse.

Bebyggelsen og arkitekturen

For Stensdal Group har det fra starten været målet at skabe et moderne og attraktivt kvarter med plads til forskellige boligtyper. Rækkehusene indgår i vores ejendomsportefølje, og overholder energikravene til BR18. Som beboer i Ammendrup Park kan man nyde godt af energirigtige boliger med blandt andet murede facader, vinduer og døre med tre-lags energiglas, grøn opvarmning med luft-til-vand varmepumper, samt el-lade standere på alle parkeringsarealer.

Selvom der fortsat bliver videreudviklet og tilføjet til Ammendrup Park, så er det i den grad et færdigt projekt i drift. Nu handler det om at opbygge et stærkt fællesskab, og medvirke til at der skabes traditioner for områdets mange beboere. Foråret 2023 markerede tre-årsdagen for første spadestik. I den forbindelse satte Projektdirektør Peter Weyhe ord på rejsen og udviklingen af Helsinges nye boligkvarter.

Oplev mere

Murede facader og energirigtige rækkehuse

Rækkehusene udlejes i forskellige størrelser

Rækkehuse med højt til loftet og flot lysindfald

Den vilde blomstereng i midten af Ammendrup Park

Områdets naturlegeplads blev indviet i sommeren 2023

Kontakt

Vil du høre mere om Ammendrup Park?

Peter Weyhe
Teknisk Projektdirektør

Tlf: +45 5162 1856
Mail: pw@stensdal.dk