Som Sommerfuglepartner giver vi plads til naturen på vores arealer

I samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening er vi officiel Sommerfuglepartner, og er med til at fremme biodiversiteten omkring vores ejendomme. Helt konkret har vi dedikeret mere end 25.000 m2 af udearealerne på flere af vores erhvervsejendomme samt store dele af de grønne arealer i Ammendrup Park, og omlagt disse til vilde blomsterenge og levesteder for sommerfugle, bier og andre insekter.

Hvad kræver det som Sommerfuglepartner?

Omlægning af min. 20% af frie arealer til insektvenlig

Der gødes eller sprøjtes ikke på partnerarealerne

Vi finansierer og vedligeholder selv naturområdet

Engangs-støttebeløb til Danmarks naturfredningsforening

Vildt flot. Vildt vigtigt.

Med vores portefølje af ejendomme og boliger, så råder vi over væsentlige udearealer, hvor det for os er helt naturligt at benytte den mulighed vi har, til at droppe de kortklippede græsplæner, og i stedet omlægge til vild natur. Blomsterengene er desuden flotte at se på, og samtidig bidrager til bedre levesteder for insekter og en øget biodiversitet. Der er nemlig hårdt brug for at sætte fokus på biodiversiteten og få naturen tilbage, særligt i vores eget lille land, som er et af verdens mest opdyrkede. Her er over halvdelen af Danmarks sommerfugle i færd med at forsvinde, og vores vilde bier er trængte. Selv små arealer kan blive vigtige træde- og levesteder for insekter, og med vores skiltning på vores ejendomme håber vi, at det er med til at sende et signal til flere i erhvervsområderne om at følge trop.

Velkommen til Valhøjs Allé

Genbrug af regnvand

Vand er en vigtig ressource, og med mange regnvejrsdage i Danmark, så er det oplagt at opsamle det rundt omkring på vores ejendomme. Udnyttelsen af denne kostbare ressource sparer os både penge, og så er det bæredygtigt i og med vi sparer på jordens ressourcer. Regnvandet anvender vi både til vanding af vores blomsterkummer og grønne arealer i de tørreste måneder, og samtidig er der ikke noget kalk i regnvandet, hvilket gør det yderst anvendeligt til vask af facader og lignende, hvis fuglene har efterladt en hilsen på en vindues facade eller lignende. Vores Ejendomsinspektør, Søren Andersen, fortæller i videoen mere omkring opsamlingen og brugen af regnvand på vores ejendomme.